A TV2 olyan szerződést kötött az UEFA-val, amely szerint csak a keddi BL meccseket közvetíti 3 évig, és azoknak is csak a második félidejét.

A felmérések szerint a Bajnokok Ligája meccsek első 45 perce csupán 11%, míg a második 45 perc 24% közönségarányt ért el. Így nem is volt kétséges: a TV2 csak a második félidőkre tart igényt, a 20.45-től kezdődő idősávba pedig a Jóban-Rosszban kerülhet.

„Ez dupla haszon számunkra, mivel a meccs miatt tűkön ülő férfiak így biztosan végignézik sikersorozatunkat, és a BL sorozat végeztével is a Jóban-Rosszban nézői maradnak” -nyilatkozta a TV2 sajtókommunikátora.

Szerencsére a szerdai nappal nincsenek ilyen problémák, mivel előrelátóak voltak a TV2-nél, és a Doktor House sikerét tiszteletben tartva egyszerűen meg sem vették a szerdai BL meccsek közvetítési jogát.

A konkurens RTL Klub professzionálisabban kezeli az ilyen helyzeteket: a magyar-portugál vb selejtezőt egyszerűen átteszik délelőttre a Teleshop idejére, hogy este a Barátok-közt a megszokott időpontban mehessen adásba.

 

Eredeti: index.hu/kultur/media/2009/09/01/harom_debrecen-meccsrol_maradhat_le_az_orszag/

index.hu/kultur/media/2009/08/31/a_baratok_kozt_miatt_raknak_kesobbre_a_magyar-portugalt/

 

Címkék: rtl klub tv2 bl

A bejegyzés trackback címe:

https://parhuzamosdimenzio.blog.hu/api/trackback/id/tr911355044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása