Miután a francia parlament elfogadta azt a sokat vitatott törvénytervezetet, ami az internetszolgáltatókat arra kötelezné, hogy a szerzői jogsértők (magyarul a fájlcserélők) internetelérését blokkolja, a torrent társadalom ellentámadásba lendült.

A közel 100 millió tagot számláló, a Pirate Bay megszüntetése után abból alakult International Torrent User Union (ITUU) szavazást írt ki tagjai között.
A végeredmény várható volt, a tagok valamivel több mint 97%-a támogatta Franciaország betiltását.
Mint azt a 11/678/2009-as Európai Uniós "Új Demokráciai Alkotmány" biztosítja, minden esetben a többség akaratát kell érvényesíteni.

Franciaország csupán 65 milliós lakossága már minden féle képpen alulmarad az ITUU ellen, ezért az ország területének, nevének, valamint lakosai állampolgárságának sorsa jelenleg ismeretlen.
Jövőjükről az ITUU dönt a legközelebbi taggyűlésen.

 

Eredeti: index.hu/tech/jog/2009/04/07/franciaorszag_betiltana_a_pirate_bayt/

Címkék: pirate bay

A bejegyzés trackback címe:

https://parhuzamosdimenzio.blog.hu/api/trackback/id/tr291334553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása