Fordított poszt következik, mivel konkurenciánk akadt.(?)

A kolléga valószínűleg egy párhuzamos dimenzióból vette a hírt, mi utána néztünk, hogyan is történt ez nálunk.


Daniel Negreanu a világ egyik legjobb játékosa, de a pókersajtó az utóbbi hónapokban nem játékával, hanem magánéletével és világnézetével tölti meg a híreket.

A "Néhány faji megfigyelés" (A Few Racial Oberservations) című blogposztjában írt a témáról.
Megerősítette a BET (Black Entertainment Network) létjogosultságát, csupán annak nevének helyességét kérdőjelezte meg.

A "rasszista" Daniel Negreanu

 

 

 

 



"Semmi probléma nincs azzal, ha egy csatorna egy népréteget céloz meg, de tényleg helyénvaló Black Entertainment Televisionnek nevezni? Én nézem, remélem, nem probléma vagy ilyesmi. ...
Azért jutott ez eszembe, mert kíváncsi lennék, mi történne, ha egy alabamai fickó alapítana egy csatornát, és “White Entertainment Televisionnek" nevezné el. Úgy vélem, az emberek teljesen begőzölnének."
Fordítás: onlinepokerhu.com

Majd az afro-amerikai kifejezést is "kigúnyolta":
"Tulajdonképpen ki találta ki az afro-amerikai kifejezést? Rossz ötlet, és ráadásul miért hívnánk egy jamaikai-amerikait afro-amerikainak? Mi értelme ennek?
Úgy értem, komolyan, miért különböztetnénk meg így a feketéket, amikor egyetlen más kultúrával sem teszünk ilyet? A görög származású amerikaiak egyszerűen csak… amerikaiak. Az Angliából jött amerikaiak nem angol-amerikaiak, egyszerűen csak amerikaiaknak tartják őket. Miért nem lehet egy Chicagóban született kölyköt, akinek az anyja philadelphiai, az apja meg queensi, egyszerűen csak amerikainak tekinteni anélkül, hogy hozzáfűznénk a származását? Miért van szükség a plusz leírásra, csak a feketéknél? Ez a chicagói kölyök amerikai. Pont."

Fordítás: onlinepokerhu.com

"A feltűnéshajhász pókeres még egy lapáttal rátett, videóblogja legutóbbi posztjában súlyos beteg édesanyja kezeléséről beszélt. ... Fia lekapcsolná a lélegeztetőgépet, fertőzés esetén megtiltaná édesanyjának kezelését."
Forrás: Sportgeza.hu

Videoblogjában hosszan kifejti, mekkora morális kérdés ez. Édesanyja, akit lélegeztetőgép tart életben, orvosai szerint már sosem hagyhatja el a kórházat.
Danielben felmerült a kérdés, hogy lekapcsolná-e a gépet, de hogyan is dönthetne így, mikor így is még mindig az édesanyja.
Ha viszont valamilyen fertőzést kapna, valószínűleg belehalna a kezelésbe. Így, bár ez is nehéz kérdés, valószínűleg tetvérével nem kérnék a további kezeléseket.

-Fejezte be videoblogját Daniel.

Eredeti hír: sportgeza.hu/poker/2009/08/19/nyiltan_rasszista_a_pokerszupersztar/

Címkék: poker negreanu rasszizmus daniel

A bejegyzés trackback címe:

https://parhuzamosdimenzio.blog.hu/api/trackback/id/tr511323690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása