Kritikus állapotban került a kórházba több kínai fiatal is, miután a szüleik egy számítógép függőséget kezelő táborba küldték őket.
Az első hetekben csak nádpálcával történt verés nyomait fedezték fel a gyerekeken a hétvégi szünet alatt, de mint kiderült ez csak az átnevelés része volt. A táborban ugyanis addig számítógépezhettek a fiatalok, amíg elviselték közben a súlyos veréseket.
Miután a gyerekek többször is eszméletvesztésig verették magukat, a tábor vezetősége beszüntette ezt a módszert.

Ez vezetet sajnos a tragédiákhoz, mivel a leleményes fiatalok élőben kezdtek el számítógépes játékokat játszani.
Pu Ling (becenevén Liu Kang) apja a China Dailynek nyilatkozva elmondta: a 14 éves fiút akkor érte "baleset", amikor Mortal Kombatot játszottak a tábor udvarán. A súlyos sérülést az okozta, mikor az online körökben "Kitana" néven elhíresült fiatal lány a tömeg "Finish Him" skandálására Ling mindkét lábát eltörte.

A kínai egészségügy minisztérium az elmúlt hónapban megtiltotta az átnevelőtáborok üzemeltetését.

Eredeti: index.hu/tech/blog/2009/08/19/ujabb_netfuggo_kinai_fiatalt_vertek_egy_atnevelo_taborban/

A bejegyzés trackback címe:

https://parhuzamosdimenzio.blog.hu/api/trackback/id/tr841327809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása