Világszerte botrányok kísérték az új influenza elleni oltásokat. Mint kiderült, az oltóanyag egy Prozium nevű érzelem elnyomó szert tartalmaz, amellyel a hatalom teljesen átvehetné az emberek feletti irányítást.

Az oltások megkezdésével egy időben a kormány betiltott mindenféle érzelmet, érzést.

A szer eredményességét az érzelemmentesítő csapat fogja ellenőrizni. Minden érzéskeltő tárgy tiltott, ezek a mai naptól az E-10 kódnevet viselik. Akinél ebbe a kategóriába tartozó anyagot találnak, az bűncselekményt követ el.

A kormányrendelet szerint Magyarország teljes lakossága kötelező megjelenni az éves influenza oltásokon, ezek kihagyása a törvény szerint államellenes bűntettnek számít

 

Eredeti: www.port.hu/equilibrium_-_gyilkos_nyugalom_equilibrium/pls/fi/films.film_page

 

index.hu/kulfold/2009/10/19/ketsegek_es_botranyok_ovezik_az_oltast/

 

Lezárják a Megyeri hidat

 2009.09.11. 13:38

Elképzelhető, hogy az új Megyeri hidat le kell zárni, mivel lejár az ideiglenes engedély, amit 1 évvel ezelőtt kaptak.

Az új engedélyhez már csak egyetlen jóváhagyásra van szükség, a Magyar Ornitológiai Szövetségnek is támogatnia kell a híd használatát.

A szövetség már korábban is támadta a hidat, mert a Duna fölött repülő galambok könnyen nekiütközhetnek a magas, számukra nehezen észrevehető elemeknek.

Úgy tűnik azonban, hogy sikerül kompromisszumra jutni, a hidat piros alapon sárga csíkosra festik, így elég feltűnő lesz a madarak számára.

A forgalom a lezárást és az újrafestést követően várhatóan már novemberben újraindulhat.

 

Eredeti: index.hu/gazdasag/magyar/mehi080929/

tenyek.tv2.hu/Belfold/TenyekCikkek/2009-09-09-megyeri_hid

Címkék: megyeri híd

A moszkvai példához hasonlóan Magyarországon is sikeresen alkalmazhatják azt az eljárást, hogy felhőkből ezüstjodiddal csapatják ki a nedvességet.

Moszkvában csupán a városhatáron kívül történt ez az eljárás, nálunk viszont az egész országra hatása lesz.

Magyarországnak nincs szüksége a havazásra, Ausztria viszont jelentősen profitál a téli turizmusból. Innen jött az ötlet, hogy Magyarország havat „exportáljon”.

A magyar kormány pénteken megegyezett az osztrák kormánnyal, miszerint a nyugatról felénk tartó téli csapadékot még az Alpok fölött kicsapatják.

Eredeti: index.hu/bulvar/2009/09/05/nem_akarnak_tobb_havazast_moszkvaban/

A TV2 olyan szerződést kötött az UEFA-val, amely szerint csak a keddi BL meccseket közvetíti 3 évig, és azoknak is csak a második félidejét.

A felmérések szerint a Bajnokok Ligája meccsek első 45 perce csupán 11%, míg a második 45 perc 24% közönségarányt ért el. Így nem is volt kétséges: a TV2 csak a második félidőkre tart igényt, a 20.45-től kezdődő idősávba pedig a Jóban-Rosszban kerülhet.

„Ez dupla haszon számunkra, mivel a meccs miatt tűkön ülő férfiak így biztosan végignézik sikersorozatunkat, és a BL sorozat végeztével is a Jóban-Rosszban nézői maradnak” -nyilatkozta a TV2 sajtókommunikátora.

Szerencsére a szerdai nappal nincsenek ilyen problémák, mivel előrelátóak voltak a TV2-nél, és a Doktor House sikerét tiszteletben tartva egyszerűen meg sem vették a szerdai BL meccsek közvetítési jogát.

A konkurens RTL Klub professzionálisabban kezeli az ilyen helyzeteket: a magyar-portugál vb selejtezőt egyszerűen átteszik délelőttre a Teleshop idejére, hogy este a Barátok-közt a megszokott időpontban mehessen adásba.

 

Eredeti: index.hu/kultur/media/2009/09/01/harom_debrecen-meccsrol_maradhat_le_az_orszag/

index.hu/kultur/media/2009/08/31/a_baratok_kozt_miatt_raknak_kesobbre_a_magyar-portugalt/

 

Címkék: rtl klub tv2 bl

Két részre szakadt az ország

 2009.08.30. 15:00

Végre valóság az, amit a magyar ellenzék évek óta várt. A kormányszóvivő bejelentette: a kormány egyedül nem képes az ország vezetését ellátni.
A mondandó azonban váratlan fordulatot vett.
Az ország vezetését megosztják a jobboldallal. Az ország bal oldalát az MSZP fogja vezetni, míg a jobb oldalt a Fidesz. Az elválasztóvonal a Duna mentén lesz.
A jobboldal máris változtatásokat kér, mert a közvélemény kutatások szerint a támogatottságuk jelenleg négyszerese a baloldalénak, eszerint pedig a területüknek legalább a Győr-Kaposvár vonalig kellene tartania.
 

A Fidesz gyors sajtótájékoztatót tartott, miszerint az országgyűlést és a főbb hivatalokat átköltöztetik Debrecenbe.
Szeptember 14-én a debreceni nagytemplomban felolvassák a Függetlenségi Nyilatkozatot, amely kinyilvánítja a Gyurcsány-Bajnai kormány trónfosztását és az elszakadást.

Eredeti: index.hu/bulvar/2009/08/29/ket_reszre_szakadt_az_orszag/
 

Szima Gábor, a DVSC-TEVA tulajdonosa már tudja mire költik a BL selejtezőkért kapott pénzt. Ez nagyban függött attól is, hogy kiket kap a csapat a sorsoláson.

A Debrecennek szerencséje volt, mivel egy csoportba került a Lyon-nal, amit tavaly év vége óta árult tulajdonosa. Sikerült is egyezségre jutni, miszerint a DVSC tulajdonába került Lyon megszüntetésével a Debrecennek jóval nagyobb esélye lett a csoportjában.

Mivel a Lyon meccseit is lejátszhatja a Debrecen, a közel kétszeres pont elegendő lehet a maradék két csapat ellen.

 

Eredeti: sportgeza.hu/futball/hirek/2009/08/27/szima_meg_nem_tudja_mire_koltik_a_dvsc_milliardjait/

Megint emberre támadt az iPhone

 2009.08.27. 18:39

A legújabb baleset Magyarországon történt, ezúttal egy budapesti fiatal arcát sebezte meg a felrobbanó készülék.
"A készülékkel folyamatosan problémáim voltak, kérés nélkül próbált csatlakozni wifi hálózatokhoz, ami merítette a készülék akkumulátorát. Megpróbáltam kikapcsolni."

Azonban a készülék öntudatra ébredt és önmagát megsemmisítve felrobbant, ezzel súlyosan megsebesítve a fiatal arcát.

Az iCyberdyne Systems (ex Apple) tegnap rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, melyben beismerték: hatalmas hibát követtek el.
Az utóbbi évek iPhone fejlesztéseivel túlzásba estek, nem lett volna szabad a legújabb fejlesztést, az iSky-t egyesíteni az iPhone-nal.
Steve Jobs bejelentette, hogy az esetleges incidensek elkerülése érdekében kivonják a forgalomból az összes iPhone-t.

A hír bejelentésére az iCyberdyne részvények értéke zuhanni kezdett.

Az Android-készülékek eladása ugrásszerűen megnőtt.

Eredeti: index.hu/tech/mobil/2009/08/26/megint_emberre_tamadt_az_iphone/

port.hu/terminator_3.:_a_gepek_lazadasa_terminator_3:_rise_of_the_machines/pls/fi/films.film_page

Címkék: iphone steve jobs

Sólyom Végveszélyben

 2009.08.24. 22:12

Szlovákia területére tartott Sólyom László magyar államfő a révkomáromi Szent István-szobor avatásra, mikor is az őt szállító 2 helikoptert elveszítették a magyar légiirányítók.
 

 

Korábban a szlovák elnök, a miniszterelnök és a külügyminiszter is azt tanácsolta a magyar államfőnek, hogy pénteken ne utazzon Szlovákiába, mert sértő, hogy a 68-as bevonulás évfordulójára tervezi a látogatást.
Az biztos, hogy Sólyom belépett a szlovák légtérbe, és a 2 helikopter -eddig tisztázatlan körülmények között- szlovák területen tűnt el.

A kormányőrség a magyar hadsereggel karöltve mentőakciót szervezett, egy 45 percesre tervezett villámakció keretében kimentik a kormányfőt...

Eredeti: index.hu/belfold/2009/08/21/nem_ajanljak_a_szlovakok_solyomnak_hogy_revkomaromba_utazzon/

www.port.hu/a_solyom_vegveszelyben_black_hawk_down/pls/fi/films.film_page

Miután a francia parlament elfogadta azt a sokat vitatott törvénytervezetet, ami az internetszolgáltatókat arra kötelezné, hogy a szerzői jogsértők (magyarul a fájlcserélők) internetelérését blokkolja, a torrent társadalom ellentámadásba lendült.

A közel 100 millió tagot számláló, a Pirate Bay megszüntetése után abból alakult International Torrent User Union (ITUU) szavazást írt ki tagjai között.
A végeredmény várható volt, a tagok valamivel több mint 97%-a támogatta Franciaország betiltását.
Mint azt a 11/678/2009-as Európai Uniós "Új Demokráciai Alkotmány" biztosítja, minden esetben a többség akaratát kell érvényesíteni.

Franciaország csupán 65 milliós lakossága már minden féle képpen alulmarad az ITUU ellen, ezért az ország területének, nevének, valamint lakosai állampolgárságának sorsa jelenleg ismeretlen.
Jövőjükről az ITUU dönt a legközelebbi taggyűlésen.

 

Eredeti: index.hu/tech/jog/2009/04/07/franciaorszag_betiltana_a_pirate_bayt/

Címkék: pirate bay

Kritikus állapotban került a kórházba több kínai fiatal is, miután a szüleik egy számítógép függőséget kezelő táborba küldték őket.
Az első hetekben csak nádpálcával történt verés nyomait fedezték fel a gyerekeken a hétvégi szünet alatt, de mint kiderült ez csak az átnevelés része volt. A táborban ugyanis addig számítógépezhettek a fiatalok, amíg elviselték közben a súlyos veréseket.
Miután a gyerekek többször is eszméletvesztésig verették magukat, a tábor vezetősége beszüntette ezt a módszert.

Ez vezetet sajnos a tragédiákhoz, mivel a leleményes fiatalok élőben kezdtek el számítógépes játékokat játszani.
Pu Ling (becenevén Liu Kang) apja a China Dailynek nyilatkozva elmondta: a 14 éves fiút akkor érte "baleset", amikor Mortal Kombatot játszottak a tábor udvarán. A súlyos sérülést az okozta, mikor az online körökben "Kitana" néven elhíresült fiatal lány a tömeg "Finish Him" skandálására Ling mindkét lábát eltörte.

A kínai egészségügy minisztérium az elmúlt hónapban megtiltotta az átnevelőtáborok üzemeltetését.

Eredeti: index.hu/tech/blog/2009/08/19/ujabb_netfuggo_kinai_fiatalt_vertek_egy_atnevelo_taborban/

Rezet adtak el aranyként hiszékenyek embereknek Borsodban ezen a héten kétszer is. Egy férfit a Miskolc közeli útszakaszon csapott be egy idegen akcentussal beszélő férfi. Az áldozat szerint különösen beszélte a magyar nyelvet az elkövető, a "Vegye mán meg főnök, nekem is többe' van." mondat furcsa hangsúlyozása örökre megragadt benne. Az ismeretlen az út szélén integetve állította meg a gépkocsit és némi aranynak tűnő tárgyat ajálott fel a jármű vezetőjének az autó javításáért cserébe. A becsüs viszont később megállapította, hogy a kilincs rézből készült, közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrség csalás miatt indított eljárást egyelőre ismeretlen tettesek ellen.

Eredeti hír: index.hu/bulvar/hirek/2009/08/19/ujfajta_buncselekmeny_az_utakon/

Fordított poszt következik, mivel konkurenciánk akadt.(?)

A kolléga valószínűleg egy párhuzamos dimenzióból vette a hírt, mi utána néztünk, hogyan is történt ez nálunk.


Daniel Negreanu a világ egyik legjobb játékosa, de a pókersajtó az utóbbi hónapokban nem játékával, hanem magánéletével és világnézetével tölti meg a híreket.

A "Néhány faji megfigyelés" (A Few Racial Oberservations) című blogposztjában írt a témáról.
Megerősítette a BET (Black Entertainment Network) létjogosultságát, csupán annak nevének helyességét kérdőjelezte meg.

A "rasszista" Daniel Negreanu

 

 

 

 "Semmi probléma nincs azzal, ha egy csatorna egy népréteget céloz meg, de tényleg helyénvaló Black Entertainment Televisionnek nevezni? Én nézem, remélem, nem probléma vagy ilyesmi. ...
Azért jutott ez eszembe, mert kíváncsi lennék, mi történne, ha egy alabamai fickó alapítana egy csatornát, és “White Entertainment Televisionnek" nevezné el. Úgy vélem, az emberek teljesen begőzölnének."
Fordítás: onlinepokerhu.com

Majd az afro-amerikai kifejezést is "kigúnyolta":
"Tulajdonképpen ki találta ki az afro-amerikai kifejezést? Rossz ötlet, és ráadásul miért hívnánk egy jamaikai-amerikait afro-amerikainak? Mi értelme ennek?
Úgy értem, komolyan, miért különböztetnénk meg így a feketéket, amikor egyetlen más kultúrával sem teszünk ilyet? A görög származású amerikaiak egyszerűen csak… amerikaiak. Az Angliából jött amerikaiak nem angol-amerikaiak, egyszerűen csak amerikaiaknak tartják őket. Miért nem lehet egy Chicagóban született kölyköt, akinek az anyja philadelphiai, az apja meg queensi, egyszerűen csak amerikainak tekinteni anélkül, hogy hozzáfűznénk a származását? Miért van szükség a plusz leírásra, csak a feketéknél? Ez a chicagói kölyök amerikai. Pont."

Fordítás: onlinepokerhu.com

"A feltűnéshajhász pókeres még egy lapáttal rátett, videóblogja legutóbbi posztjában súlyos beteg édesanyja kezeléséről beszélt. ... Fia lekapcsolná a lélegeztetőgépet, fertőzés esetén megtiltaná édesanyjának kezelését."
Forrás: Sportgeza.hu

Videoblogjában hosszan kifejti, mekkora morális kérdés ez. Édesanyja, akit lélegeztetőgép tart életben, orvosai szerint már sosem hagyhatja el a kórházat.
Danielben felmerült a kérdés, hogy lekapcsolná-e a gépet, de hogyan is dönthetne így, mikor így is még mindig az édesanyja.
Ha viszont valamilyen fertőzést kapna, valószínűleg belehalna a kezelésbe. Így, bár ez is nehéz kérdés, valószínűleg tetvérével nem kérnék a további kezeléseket.

-Fejezte be videoblogját Daniel.

Eredeti hír: sportgeza.hu/poker/2009/08/19/nyiltan_rasszista_a_pokerszupersztar/

Címkék: poker negreanu rasszizmus daniel

A világcsúcstartó Jelena Iszinbajeva óriási meglepetésre érvényes kísérlet nélkül kiesett a női rúdugrás döntőjében a berlini atlétikai világbajnokságon. Az aranyérmet így a lengyel Anna Rogowska szerezte meg.

"Közel egy órán keresztül várakoztattak a tűző napon, ugrásra várva. A forróságtól teljesen kiszáradtam, a nap olyan égéseket okozott, hogy a karomat alig tudtam már felemelni." -nyilatkozta.

  

Jelena az átugrandó léc árnyékában keresett menedéket, láthatóan kevés sikerrel.

Kudarca azonban nem előzmény nélküli, mivel július 24-én Londonban már kikapott Rogowskától, akkor mindketten a napon várakoztak.

Jelena a nők közül először érte el az 5 méteres magasságot, ami önmagában is világrekord. Idén lett kereken 5 méteres, amivel simán nyerte volna a vb-t.

sportgeza.hu/sport/2009/08/17/iszinbajeva_eredmeny_nelkul_esett_ki/

Címkék: berlin atlétika jelena

Az OTP nem hisz az USB-ben

 2009.08.17. 18:12

A második negyedéves gyorsjelentés semmit nem változtat azon a megítélésen, amit az USB-ről alkottunk - írja az OTP elemzője ma kiadott elemzésében.
Bankunk nevének egyediségét megőrizve továbbra sem vagyunk hajlandóak semmilyen 3 betűs technológia alkalmazására.
Így a ma reggeli elemzésében megerősítette eladását minden, eddig véletlenül az OTP-nél használt technikai eszközre.
Áldozatul esnek többek között az USB, LAN, HDD, VGA eszközök. Jelenleg tanácskozás folyik, hogy milyen módon válthatnák ki az eddigi technológiákat.

Az ombudsman máris nemtetszését fejezte ki, hogy a kiírt pályázatból kirekesztették az IBM, valamint az AMD céget.

Forrás: ITM (Információs Társadalmi Monopólium)

index.hu/gazdasag/magyar/2009/08/17/az_ubs_nem_hisz_az_otp-ben/

Címkék: otp ubs